«

Portakallı İrmik Tatlısı

Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet portakal
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak su (sütte kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı

  1. Portakalın zamanı, kışın bolca tüketmekte fayda var, tatlılara, pastalara verdiği tat da bir o kadar güzel. O zaman tarife geçelim.
  2. Portakalı rendeleyin eğer rendenin ince tarafını kullanırsanız daha da iyi olabilir. Şeker ve sıcak suyu şeker eriyene kadar bir kapta iyice karıştırın ve bekletin.
  3. Tereyağını tencerede eritin irmiği de ekleyip kavurmaya başlayın, kavurma işlemi sürekli karıştırılarak yapılmalı biraz uzun sürebilir ama irmiğe tadını veren de budur. İrmiğin renginden ve kokusundan kavrulduğunu anlarsınız zaten o yüzden süre vermiyorum, rengi açık kahverengiye dönünce kokusu da size sinyal verir. Kenarda beklettiğiniz şekeri suyu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin.
  4. Sunum için isterseniz bir borcam kullanabilirsiniz isterseniz de minik kaselerde servis edebilirsiniz.
  5. Afiyet olsun :)
Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. nurcan

    ya portakalı bütün olarakmı yani suyuyla berabermi rendeleyelim..

  2. funda

    Merhaba,ilk fotoda üstündeki nedir acaba,çözemedim,kakaomu eklediniz bir kısmına

  3. hilal

    portakalı şekerle suya mı katıyorsunuz ne zaman anlayamadım ben mi göremiyorum