«

Ispanaklı Kuru Fasulye Çorbası

Kaç Kişilik: 6

Malzemeler

  • 200 gr dana kuşbaşı
  • ½ su bardağı kuru fasulye
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı taze fesleğen
  • 200 gr ıspanak
  • 1 çay bardağı parmesan peynir
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  1. Fransa'ya ait olan bu çorbayı yapmaya başlamak için öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan suda bekletin ve 3 su bardağı su ile haşlayın, haşlama suyunu saklayın. Kuşbaşı doğranmış etleri 2 su bardağı su ile yumuşacık olana kadar haşlayın, suyunu kullanmak için atmayın.
  2. Çorba yapacağınız tencereye küp küp doğradığımız domatesleri ve zeytinyağını koyun, ezilmiş sarımsağı da ilave edip, birlikte soteleyin.
  3. Haşladığınız etleri ve kuru fasulyeyi sularıyla birlikte sotemizin üzerine ilave edelim. Doğranmış ıspanakları tencereye atarak 5 dakika birlikte kaynatın.
  4. Baharatlarınızı atın, üzerine rendelenmiş parmesan serpin ve sıcak sıcak servis yapın. Farklı bir tarif olan bu çorba oldukça lezzetli ve besleyicidir.
  5. Şimdiden afiyet olsun :)
Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *