Kedi Dilli Tiramisu
Hazırlama: 15 dk
Pişirme: 35 dk
Kaç Kişilik: 6
Malzemeler
- 1 paket kedi dili
- 1 paket nescafe 3'ü 1 arada
- 1 bardak süt
- Kreması için
- 5 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 kaşık nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 50 gram margarin
- 1 paket labne
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Öncelikle kremayı yapmakla başlayalım. Derin bir tencereye şeker, süt, un, nişasta, yumurta sarını koyup orta ateşte muhallebi haline gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- Muhallebi olduktan sonra içine margarini koyup tekrar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremanın içine labne ve vanilya ilave edip mikser ile 10 dakika çırpıyoruz. Kremamız kenarda dursun, şimdi 1 bardak sütü kaynatıp bir kaseye dökün içine nescafeyi ekleyip karıştırın.
- Kedi dillerini hazırladığınız nescafeye bandırarak borcama diziyoruz. Parçalanmamasına özen gösterilerek yapılması gereken bir işlem bu.
- Tek kat yaptıktan sonra kremamızı üzerinde gezdirerek dikkatlice her tarafına eşit miktarda sürün. Son olarak üstüne nescafe tozundan serpip süsleyebilirsiniz.
- Eğer nescafe tadından hoşlanmazsanız kakaolu petibör bisküviyi blenderden geçirerek kullanabilirsiniz.
- Afiyet olsun :)






1paket nescafe den kasıt nedir acAba??
Dilek hanım 1 kupalık hazır nescafe paketi 3 ü 1 arada gibi..
kedi dilinin tek tarafını süte batırmayı anlayamadım