Pratik Yemek Tarifi | Damak Zevkine Uygun Yemek Tarifi Sitesi

Renklere Göre Hastalıklar

Ana Sayfa » Pratik Bilgiler » Renklere Göre Hastalıklar
Renklere Göre Hastalıklar

0 Kişinin Defterine Ekli

1798 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Aslında bir çok hastalığın vücudumuza yansıttığı renkler var.İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Nafiz Karagözoğlu insan vücudunda görülen bazı renk değişimlerinin çok önemli rahatsızlıkların habercisi olabileceğine dikkat çekti. Karagözoğlu, vücudun hangi renklerde alarm verdiğini ise şöyle sıraladı:

 

Beyaz:

Albinizm: Konjenital olarak melanin pigmentinin yokluğudur. Normalde derinin rengini veren farklı miktarlardaki melanin pigmentidir. Genetik olarak doğumdan itibaren melanin yoksa genel olarak beyaz renkli bir ten rengi olur. Saçlar, kaşlar kirpiklerde beyaz renklidir.

Piebaldism: Doğumsal olarak bedendeki sadece bazı bölgelerin de melanin pigmenti yokluğudur. Çeşitli büyüklüklerde ve bedenin çeşitli bölgelerinde beyaz lekeler şeklinde kendini gösteren bir hastalıktır.
Vitiligo: Önceden varolan melanin pigmenti, çeşitli nedenlerle daha sonra bölgesel olarak kaybolursa buna Vitiligo denir.

 

Sarı:

Sarılık: Gerek mikropların neden olduğu gerekse çeşitli nedenlerle karaciğer ve safra kesesinden safra akışının engellendiği hastalıklarda cilt rengi artan bilirubin maddesi nedeniyle sarı bir renk alır.

 

Turuncu:

Sarılık:Sarılıkların bazı durumlarında turuncuya kaçan bir sarı renk görülebilir.

Karotenemi:Turuncu renkli gıdaların fazla miktarda tüketilmesiyle de cilt rengi turuncuya yakın bir renk olabilir.

 

Yeşil:

Verdin İkter: Sarılık hastalığı sırasında bilirubin denilen madde belli bir düzeyin üstüne çıktığında, derinin rengi yeşilimsi bir görünüm alır. Buna yeşil sarılık denir.

 

Kırmızı:

Eritem:Aşırı sıcakta, fazla egzersiz sırasında, güneş yanığı ve ateş yükselmesinde, döküntülü ve iltihabi deri hastalıklarında deri rengi kırmızı olabilir.
Flushing: Belli bir bölgede oılan aşırı kırmızılık. Yüzde ensede geçici yahut devamlı olarak görülebilir. Alkol lımı sonrası, bazı ilaçların yan etkisi olarak, cilt altı yağ dokusunun ince olduğu kişilerde heyecan halleri sırasında

 

Kahverengi:

Addison Hastalığı: Derini rengi kahverengi ya da koyu kahverengidir. Böbrek üstü bezlerinin bir hastalığıdır.

Böbrek yetmezliği: Deri rengi toprak rengine benzer kahverengi bir hal alır.

Kaynak: mynet.com

 

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Süt Dilimi

Süt DilimiŞermin

03Anne Köftesi

Anne KöftesiŞermin

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2023