Yalancı Kaburga Dolması Tarifi
Malzemeler
- 1, 5 kilo kuzu kaburga
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı iri çekilmiş badem
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
- Bu gün akşam ne pişirsem diye hemen hemen her kadın ya kendine sorar yada çalışıyorsa arkadaşına .Eğer biraz değişiklik yapıp farklı bir şey yapmak isterseniz harika bir tarif olan yalancı kaburga dolması tam isabet. Yalancı kaburga pilavında sadece etleri düzgünce iç pilavın üzerine iyice kapatın kendinizi fazla yormaya hiç gerek yok bence . Çünkü adı üstünde biz yalancısını yapıyoruz:) .
- Öncelikle pirinç iyice yıkadıktan ve süzdükten sonra geniş ve yayvan tavaya tereyağı koyup önce bademleri arkasından pirinçleri koyup iyice kavuralım. Üzerine yarım çay bardağı su gezdirip ağzını kapatın. Hafif pişmesi yeterli olacaktır. İçine maydanoz , reyhan fesleğeni kesme tahtasında iyice doğradıktan sonra içerisine tuzunu , karabiber ve pul biberi koyup iyice karıştırın.
- Pilavınızı fırın tepsisine koyup üzerine haşladığınız kaburga etinizi pilavın her tarafını iyice kapatıp üzerine haşladığınız et suyundan bir su bardağı gezdirip alüminyum rulo ile iyice kapatıp üzerine kürdan ile bir kaç yerinden batırıp 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirdikten sonra çıkartabilir yada isterseniz alüminyum ruloyu alıp etlerin kızardıktan sonrada servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.





