«

Paşa Sarması

Hazırlama: 15 dk
Pişirme: 30 dk
Kaç Kişilik: 10

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 tepeleme çorba kaşığı un
  • Üzeri için
  • Hindistan cevizi
  • Arası için
  • Ceviz ya da fındık

Hazırlanışı

  1. Derin bir tencereye margarini koyun köpürene kadar eritelim. İçine unu ilave edelim ve 5 dakika karıştırarak kavuralım.
  2. Sonra sütü, toz şekeri ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp, ocaktan alalım.
  3. Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi 10 dakika çırpalım, sararken bu kırılmasını engelleyecektir. Kare fırın tepsisini ıslatıp, tabanına bolca hindistan cevizi serpelim.
  4. Hindistan cevizinin üzerine kepçeyle muhallebiyi döküp, kaşığın tersi ile düzleyelim ve bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  5. Buzdolabında dinlendirdikten sonra 20 eşit parçaya bıçak yardımı ile bölelim. Ortalarına iri ceviz parçaları yerleştirip, rulo şeklinde saralım. Sardığınız ruloları hindistan cevizine bulayıp, servis yapalım.
  6. Afiyet olsun :) 
Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *