Yoğurtlu Patates
Hazırlama: 20 dk
Pişirme: 65 dk
Kaç Kişilik: 8
Malzemeler
- 1.5 su bardağı nohut1 kg kuşbaşı et1 kg patates1 büyük soğanTuz
- Yoğurdu pişirmek için
- 1 kg yoğurt1 yumurta1 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı un
- Üzerine
- 2 çorba kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı haspir (aspir, yalancı safran)
- *Haspir aktarlarda bulunabilen, Güneydoğu'ya özgü kırmızı lifli bir baharattır.
Hazırlanışı
- Nohudu akşamdan ıslayalım vakit kaybetmemek için. Ertesi gün ıslama suyunu süzüp, etle birlikte geniş bir tencereye koyalım. Üzerlerini geçecek kadar su katalım. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatalım. Üstünde biriken köpüğü kevgirle alalım ve sonra da altını kısalım. Kapağını kapatıp kısık ateşte ağır ağır kaynatalım.
- Bu sırada patatesleri soyup suda bekletelim ve iri iri doğrayalım. Soğanı da yarım ay şeklinde doğrayalım. Etle nohut iyice yumuşayınca üzerine tuzunu atarak, patates ve soğanları da ilave edelim. Patates yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirelim.
- Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unla birlikte çırpalım. Devamlı karıştırarak ısıtalım. Bu karışımı tenceredeki patatesin üzerine dökelim, karıştırarak birlikte biraz pişirelim. En son tuzunu serpelim.
- Bir tavada yağı eritip işine haspir ilave edip hemen ateşten alalım yakmadan. Yemeğin üzerine gezdirelim, yanına pirinç pilavıyla servis yapalım.
- Afiyet olsun :)





