Ekler Pasta
Malzemeler
- Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı un
- 3-4 adet yumurta
- Kreması için
- ½ limonun rendelenmiş kabuğu
- ½ su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- Çikolatalı sos için
- 80 gram bitter çikolata
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
- Pastaneye girdiğimde dayanamadığım şeylerden biri de ekler pastadır. Minik minik bakışlarıyla süzerler beni dayanamaz alır yerim :) Evde yapması her zaman mümkün olmasa da yapınca çok güzel olur. Özel günlerinizde masada çok güzel duracaktır. Ekler Pasta Tarifi sizin için aşağıda :)
- Bir tencerenin içine 1 su bardağı su, margarin, tuz ve toz şekeri koyup kaynatın. Su kaynamaya başlayınca unu içine ilave edin, karıştırın ve pişirin. 4-5 dakika pişince ılıması için ocaktan alın bekletin. Hamur ılıdığında yumurtaları kırıp iyice yoğurun.
- Bir krema torbasına ihtiyacınız olacak eğer krema torbanız yoksa bir buzdolabı poşetinin köşesini bir parmak kalınlığında kesin ve krema torbası gibi kullanın. Hamuru krema torbasına koyun yağladığınız tepsiye bir parmak boyunda sıkın. 170-180 derecede pişirin.
- Bu arada kremayı hazırlayabilirsiniz. Krema malzemelerinin hepsini bir tencereye koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, sonrasında bir kenarda soğumaya bırakın.
- Pişen eklerleri ortasından uzunlamasına kesip arasına kremayı koyun.
- Çikolata sosu hazırlamak için de ısıya dayanıklı bir kabın içine tüm malzemeleri koyun ve içinde biraz su olan başka bir tencerede benmari usulü eriterek pişirin. Eklerlerinizin üstünü çikolata sosuyla kaplayın. İsterseniz biraz da fındık serpebilirsiniz.
- Afiyet olsun :)






Elinize dilinize sağlık
ben sizin tarıfleriflerinizi çok beğeniyorum ve herkezele paylaşıyorum hep sini denedım çok güel oluyorlar çok teşekkür ederım emeğı geçen herkeze