Pratik Yemek Tarifi | Damak Zevkine Uygun Yemek Tarifi Sitesi

Evi Daha Kolay ve Hızlı Temizlemenin Yolları Nelerdir?

Ana Sayfa » pratik_bilgiler » Evi Daha Kolay ve Hızlı Temizlemenin Yolları Nelerdir?

Özellikle çalışan kadınların ve ufak çocuklu annelerin derdi olan ev temizliği artık sorun olmaktan çıkmaktadır. Evi daha kolay ve hızlı temizlemenin de yolları vardır. Böylece hem size hem de sevdiklerinize istediğiniz kadar zaman ayırabilirsiniz.

Her akşam yemek yedikten sonra ocağı ve tezgahı nemli ve deterjanlı bezle silerek ocağınızın temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Etrafınızda yerlere dökülmüş olan süprüntüleri elektrik süpürgesiyle alıp, etraftaki dağınıklığı toplamak için bir beş dakikanızı ayırın.

Lavabo, fırın, buzdolabı yüzeyleri ve seramik duvarlar için bir on dakikanızı ayırarak hemen her gün bunları temizlemekten kurtulabilirsiniz.

Yerleri ilk önce beş dakikanızı ayırarak elektrik süpürgesiyle aldıktan sonra nemli bezle silerseniz tozlu kalmamasını sağlarsınız. Her gün oturma odasındaki dağınıklığı toparlayarak ertesi güne iş bırakmamış olursunuz.

Ev temizliğinizi yaparken sistemli bir yol izlemelisiniz. Çalışıyorsanız her akşam belli bir saatinizi bu işlere ayırarak ertesi gün evinizin dağınıklığını gidermiş olursunuz. Günde en az beş on dakikanızı evin dağınıklığı için ayırabilirsiniz. Bu süre içinde evinizin dağınık bölümlerini toparlayarak ilk önce dağınıklığını yok edebilirsiniz.

Tüm temizlik malzemelerinizin aynı yerde durması size zaman kazandıracaktır. Temizlik yaparken temizlik bezi kullanın. Dağınıklığı gitmiş odalarınızı daha kolay siler ve kapısını kapısını kapatırsınız. Böylelikle temiz kalırlar. Diğer kirli olan odalardan temiz yere kir taşınmamış olur.

Hemen her akşam yatmaya yakın tüm bu işleri bitirirseniz hem ertesi güne vaktiniz olur hem de daha kısa sürede temizliği bitirerek kendinize zaman ayırmış olursunuz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer İçeriklerSitemizdeki benzer içerikleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2023