Pratik Yemek Tarifi | Damak Zevkine Uygun Yemek Tarifi Sitesi

Yemeklere Tuz Ne Zaman Atılır?

Ana Sayfa » pratik_bilgiler » Yemeklere Tuz Ne Zaman Atılır?

TUZ YEMEĞE NE ZAMAN ATILIR?
Yemeğe tuz, pişirilmekte olan yemeğe su verildikten sonra atılır. Ama, her yapılan yemeğe su verilirken tuz atılmaz. Tuz yemeğin en önemli tatlandırıcısıdır, hiç bir yemek malzemesi tuzun verdiği lezzeti yemeğe veremez.

En güzel yemeği yapsanız dahi, tuzunu kararında ayarlamadıktan sonra damağınız o yemeği beğenmez. Ne ise, tuz yemek içerisine önce veya sonra atılmış olmasının fazlaca önemi yok. Yemek yapma konusunda profesyonelseniz sorun yok, istediğiniz zaman yemeğinize tuzu katın. Değilseniz, elinizden geldiği kadar yemeği pişirdikten sonra tuzunu ayarlayın. Sulu yemeklere tuzu en son ilave edin.

Özellikle sebze yemeklerine su verirken mutlaka tuzunu da ilave etmeniz gerekir. Sebze yemekleri piştikten sonra tuz ilave edilip karıştırıldığında yemeğin görüntüsü bozulur. Ayrıca yemeğin tuzunuda kararında ayrlayamazsınız. Örneğin; ıspanak yemeği, bamya yemeği, patlıcan yemeği, kabak yemeği, pırasa yemeği bu yemeklere örnektir. Bakliyat türü yemeklere nohut, kuru fasulye, yeşil mercimek, kuru börülce, barbunya fasulyesi gibi yemeklere tuzu yemek piştikten sonra ilave edin.

Elinizden geldiğince tuzu yemeklere piştikten sonra katın. Yemek pişerken su buharlaşır ve yemeğin suyunda kayıp olur. Siz yemeğe su verirken tuzunu ayarladığınızı sandığınız yemek, piştikten sonra tuzlu olabilir. Sebebi basit, tencere kaynayan su buhar oldu uçtu, geriye tuzlu yemeğiniz kaldı. Bu nedenle yemeğe tuz ilave ederken çok
dikkatli olun, az tuz kullanın. İnsanlar sofrada yemeklerini yerken gerek duyarlarsa tuz ilave edebilirler.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer İçeriklerSitemizdeki benzer içerikleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2023